Nakupování

Ochrana potravin i majetku

Fólie, zná je a používá je každá domácnost. Prodávají se v ruličkách a některé jsou neuvěřitelně tenké, až přemýšlíme, jak se vůbec vyrábějí. Možná se vám jako první vybaví potravinářská fólie, ale ta nemá tak dlouhou historii jako alobal, fólie z hliníku, která se vyrábí již od roku 1905. Bez alobalu si nedovedeme představit žádné grilování. Maso grilované v alobalu zůstane šťavnaté. A sýry? No ty by nám bez ochrany z alobalu odtekly přes grilovací mřížku přímo do ohně. Ale do alobalu si balíme i řízky, když jedeme na delší výlety. Potravinářská folie nám pomáhá uchovávat potraviny déle čerstvé.

folie

Svačina do školy, ovoce, zelenina, nebo i zbytek pomazánky, který chceme uschovat do dalšího dne v ledničce, to vše potřebuje potravinářskou fólii, která zabrání přístupu kyslíku a tak zvýší dobu, než se jídlo začne kazit. A kdo by neznal bublinkovou fólii, která dovede naše děti zabavit na dlouhou dobu, když se snaží prasknout všechny bublinky.

folie

Ale jsou i mnohem větší fólie, které používáme. Jednou z nich je fólie, kterou roztáhneme přes náš nábytek, pokud potřebujeme vymalovat pokoj. Ochrannou fólii používáme i na čelní skla našich aut, abychom po nočním sněžení snáze a rychleji mohli ráno vystartovat do práce.

A ještě větší fólie? To je třeba fólie, pod kterou schováte celý váš bazén. Bazénová fólie ochrání váš bazén před nečistotami, které do bazénu může zafoukat vítr, listí, větvičky, ale také proti hmyzu, který by se ve vašem bazénu mohl rozhodnout zabydlet. Fólie na bazén má také schopnost udržet v něm přes chladnější noc teplou vodu, která se ohřála sluníčkem přes den. V neposlední řadě může také zabránit vašim dětem, aby do bazénu nekontrolovatelně spadly a tak zabrání případnému neštěstí. Fólie na bazén může chránit váš bazén i přes zimu.

Co mají všechny fólie společné? Je to ochrana, jak zdraví tak majetku.

Mohlo by se vám také líbit...